# Kiểm tra trình độ

Bài kiểm tra trình độ dưới đây giúp bạn nhận biết được là mình đang bị hổng kiến thức ở đâu, từ đó có thể chọn bài học phù hợp để củng cố lại kiến thức của mình. Bài kiểm tra được sắp xếp theo các cấp độ khác nhau và đi từ dễ đến khó. Đáp án sẽ được cung cấp sau khi bạn làm xong bài kiểm tra.

Vui lòng tự ghi câu trả lời của bạn ra giấy hoặc ghi chú để có thể dễ dàng so sánh lại với đáp án sau khi kết thúc bài kiểm tra.

Hãy chọn đáp án đúng và có thể có nhiều hơn một đáp án chính xác.

# Trình độ sơ cấp

  1. She's ... university teacher.
  • A. a
  • B. an
  • C. the
  • D. one
  1. I like ... small animals.
  • A. the
  • B. __(= nothing)
  • C. every
  • D. all
  1. Is this coat ... ?
  • A. yours
  • B. your
  • C. the yours
  1. Is Diana ... ?
  • A. a friend of yours
  • B. a your friend
  • C. your friend
  1. Who are ... people over there?
  • A. that
  • B. the
  • C. these
  • D. those
  1. ... is your phone number?
  • A. Which
  • B. What
  • C. How
  1. Could I have ... drink?
  • A. other
  • B. an other
  • C. another
  1. There aren't ... for everybody.
  • A. chairs enough
  • B. enough chairs
  • C. enough of chairs
  1. They're ... young to get married.
  • A. too much
  • B. too
  • C. very too
  1. Most ... like travel ling.
  • A. of people
  • B. of the people
  • C. people
  1. Ann and Peter phone ... every day.
  • A. them
  • B. themself
  • C. themselves
  • D. each other
  1. It's ... weather.
  • A. terrible
  • B. a terrible
  • C. the terrible
  1. The plural of car is cars. Which of these are correct plurals?
  • A. journeys
  • B. ladys
  • C. minuts
  • D. sandwichsE babies
  1. Which of these is/are correct?
  • A. happier
  • B. more happier
  • C. unhappier
  • D. beautifuller
  1. This is ... winter for 20 years.
  • A. the more bad
  • B. worse
  • C. the worse
  • D. worstE the worst
  1. She's much taller ... me.
  • A. than
  • B. as
  • C. that
  1. He lives in the same street ... me.
  • A. that
  • B. like
  • C. as
  • D. than
  1. Her eyes ... a very light blue.
  • A. are
  • B. have
  • C. has
  1. ... help me?
  • A. Can you to
  • B. Do you can
  • C. Can you
  1. You ... worry about it.
  • A. not must
  • B. don't must
  • C. must not
  • D. mustn't
  1. It ... again. It ... all the time here in the winter.
  • A. 's raining, 's raining
  • B. rains, rains
  • C. rains, 's raining
  • D. 's raining, rains
  1. I ... she ... you.
  • A. think, likes
  • B. am thinking, is liking
  • C. think, is liking
  • D. am thinking, likes
  1. Who ... the window?
  • A. open
  • B. opened
  • C. did opened
  1. Why ... ?
  • A. those men are laughing
  • B. are laughing those men
  • C. are those men laughing
  1. What ... ?
  • A. does she want
  • B. does she wants
  • C. she wants
  1. I didn't ... he was at home.
  • A. to think
  • B. think
  • C. thinking
  • D. thought
  1. ... a hole in my sock.
  • A. There's
  • B. There is
  • C. It's
  • D. It isE Is
  1. I'll see you ... Tuesday afternoon.
  • A. at
  • B. on
  • C. in
  1. What time did you arrive ... the station?
  • A. at
  • B. to
  • C. __
  1. We're going ... the opera tomorrow night.
  • A. at
  • B. __
  • C. in
  • D. to

# Trình độ trung cấp

  1. I went out without ... money.
  • A. some
  • B. any
  1. He's got ... money.
  • A. much
  • B. many
  • C. a lot of
  • D. lots of
  1. "Who's there?" ...
  • A. It's me
  • B. It is J
  • C. Me DI
  1. Although he felt very ... .He smiled ... .
  • A. angrily, friendly
  • B. angry, friendly
  • C. angry, in a friendly way
  1. I ... to America.
  • A. have often been
  • B. often have been
  • C. have been often
  1. My mother ... my birthday.
  • A. always forgets
  • B. always is forgetting
  • C. forgets always
  1. You look ... a teacher.
  • A. like
  • B. as
  • C. the same like
  1. How many brothers and sisters ... ?
  • A. have you got
  • B. do you have
  • C. are you having
  1. Good! I ... work tomorrow.
  • A. mustn't
  • B. don't have to
  • C. haven't got to
  1. I ... smoke.
  • A. —(= nothing)
  • B. use to
  • C. used to
  1. Andrew ... to see us this evening.
  • A. will come
  • B. comes
  • C. is coming
  1. Alice ... have a baby.
  • A. will
  • B. shall
  • C. is going to
  1. I knew that he ... waiting for somebody.
  • A. is
  • B. was
  • C. would
  1. ... Gloria last week?
  • A. Have you seen
  • B. Did you see
  • C. Were you seeing
  1. She's an old friend — I ... her ... years.
  • A. 've known, for
  • B. know, for
  • C. 've known, since
  • D. know, since
  1. We met when we ... in France.
  • A. studied
  • B. were studying
  • C. had studied
  1. As soon as she came in I knew I ... her before.
  • A. have seen
  • B. saw
  • C. had seen
  1. This picture ... by a friend of my mother's.
  • A. is painting
  • B. is painted
  • C. was painting
  • D. was painted
  1. Can you ... ?
  • A. make me some tea
  • B. make some tea for me
  • C. make for me some tea
  1. Try ... be late.
  • A. not to
  • B. to not
  1. I went to London ... clothes.
  • A. for buy
  • B. for to buy
  • C. for buying
  • D. to buy
  1. You can't live very long without ... .
  • A. to eat
  • B. eat
  • C. eating
  • D. you eat
  1. I enjoy ... , but I wouldn't like ... it all my life.
  • A. to teach, to do
  • B. teaching, doing
  • C. to teach, doing
  • D. teaching, to do
  1. Her parents don't want ... married.
  • A. her to get
  • B. her get.
  • C. that she get
  • D. that she gets
  1. I'm not sure what ...
  • A. do they want?
  • B. do they want.
  • C. they want.
  1. The policeman ... me not to park there
  • A. asked
  • B. said
  • C. told
  • D. advised
  1. I ... you if you ... that again.
  • A. hit, say
  • B. 'll hit, 'll say
  • C. hit, 'll say
  • D. 'll hit, say
  1. It would be nice if we ... a bit more room.
  • A. would have
  • B. had
  • C. have
  1. If you ... me, I ... in real trouble last year.
  • A. didn't help, would have been
  • B. hadn't helped, would have been
  • C. hadn't helped, would be
  • D. didn't help, would be
  1. There's the man ... took your coat.
  • A. which
  • B. who
  • C. that
  • D. __

# Trình độ cao cấp

  1. My family ... thinking of moving to Birmingham.
  • A. is
  • B. are
  1. We watched a ... on TV last night.
  • A. war film
  • B. war's film
  • C. film of war
  1. He was wearing ... riding boots.
  • A. red old Spanish leather
  • B. old leather red Spanish
  • C. old red Spanish leather
  • D. Spanish red old leather
  1. ... he gets, ...
  • A. The richer, the more friends he has
  • B. Richer, more he has friends
  • C. Richer, more friends he has
  • D. The richer, the more he has friends
  1. It's ... if you take the train.
  • A. quicker
  • B. the quicker
  • C. quickest
  • D. the quickest
  1. He ... very annoying.
  • A. 's
  • B. 's being
  1. That ... be Roger at the door - it's too early.
  • A. can't
  • B. mustn't
  • C. couldn't
  1. At last, after three days, they ... get to the top of the mountain.
  • A. could
  • B. managed to
  • C. succeeded to
  • D. were able to
  1. It was crazy to drive like that. You ... killed somebody.
  • A. may have
  • B. might have
  • C. could have
  • D. can have
  1. I wonder if John ... this evening.
  • A. will phone
  • B. phones
  1. Who ... you that ring?
  • A. 's given
  • B. gave
  1. He ... quite different since he ... married.
  • A. is, has got
  • B. has been, has got
  • C. is, got
  • D. has been, got
  1. This is the first time I ... a sports car.
  • A. 've driven
  • B. 'm driving
  • C. drive
  1. On her birthday ... .
  • A. she was given a new car
  • B. a new car was given to her
  1. We can't use the sports hall yet because it ... .
  • A. is still built
  • B. is still building
  • C. is still being built
  1. I look forward ... you soon.
  • A. seeing
  • B. to seeing
  • C. to see
  1. If yon have trouble going to sleep, try ... a glass of milk before bedtime.
  • A. drinking
  • B. to drink
  • C. drink
  1. This is my friend Joe. I ... met, have you?
  • A. don't think you've
  • B. think you haven't
  1. How ... !
  • A. he works hard
  • B. hard he works
  1. Which of these sentences are correct in spoken English?
  • A. Car's running badly.
  • B. Seen Peter?
  • C. Can't come in here, sorry.
  • D. Careful what you say.
  • E. Lost my glasses.
  • F. Have heard of her.
  1. Nobody phoned, did ... ?
  • A. he
  • B. she
  • C. they
  • D. it
  • E. he or she
  • F. anybody
  1. If you were ever in trouble, I would give you all the help you ... .
  • A. will need
  • B. would need
  • C. need
  • D. needed
  1. My wife will be upset ... .
  • A. if I don't get back tomorrow
  • B. unless I get back tomorrow
  1. Tell me at once ... Margaret arrives.
  • A. if
  • B. when
  • C. incase
  1. It's time you ... home, but Td rather you ... here.
  • A. go, stay
  • B. went, stayed
  • C. go, stayed
  • D. went, stay
  1. I wish I ... more time.
  • A. had
  • B. have
  • C. would have
  • D. will have
  1. John Hastings, ... ,has just come to live in our street.
  • A. that I was at school with
  • B. I was at school with
  • C. with who I was at school
  • D. with whom I was at school
  1. She keeps tapping her fingers, ... gets on my nerves.
  • A. which
  • B. what
  • C. that which
  1. Can you finish the job ... Friday?
  • A. till
  • B. until
  • C. by
  • D. for
  1. There's a supermarket ... our house.
  • A. in front of
  • B. opposite
  • C. facing

# Đáp án

Dưới đây là chi tiết danh sách đáp án cho từng câu hỏi. Hãy tự giác làm hoàn tất bài kiểm tra trước khi xem đáp án.

Trình độ cơ bản Trình độ trung cấp Trình độ cao cấp
1 A 31 B 61 A,B
2 B,D 32 C,D 62 A
3 A 33 A,C 63 C
4 A,C 34 C 64 A
5 B,D 35 A 65 A, C
6 B 36 A 66 A,B
7 C 37 A 67 A,C
8 B 38 A,B 68 B,D
9 B 39 B,C 69 B, C
10 C 40 A, C 70 A
11 D 41 A,C 71 B
12 A 42 C 72 C,D
13 A,E 43 B 73 A
14 A,C 44 B 74 A
15 E 45 A 75 C
16 A 46 B 76 B
17 C 47 C 77 A
18 A 48 D 78 A
19 C 49 A, B 79 B
20 C,D 50 A 80 A,B,C,D, E
21 D 51 D 81 C
22 A 52 C 82 D
23 B 53 D 83 A
24 C 54 A 84 A,B
25 A 55 C 85 B
26 B 56 A,C,D 86 A
27 A,B 57 D 87 D
28 B 58 B 88 A
29 A 59 B 89 C,D
30 D 60 B,C 90 B,C